Dick pics

Jeg har været lidt i tvivl om det rigtige tidspunkt for at skrive dette indlæg. Det har lagt mig på sinde længe, da jeg kan se, at rigtigt mange unge er i tvivl om, hvordan de håndterer dick pics/pikbilleder og andre onlinegrænseoverskridende seksuelle krænkelser.

Det er ikke din skyld

Det er vigtigt for mig indledende at skrive, at det ikke er din skyld, at du modtager den slags. Det er et andet menneske, der ikke kan styre sine lyster og derfor sender dig et billede af sin pik, som du rent faktisk ikke har bedt om at modtage. Det kunne også ske for din mor, mig og alle andre.

Jeg har set mange prøve at komme i kontakt med disse blottere, som der er det juridiske ord for det i onlinedebatforum på Facebook uden naturligvis at få svar fra nogen. Jeg kan godt forstå det, hvis du ønsker at forstå dem.

I min verden er det her en del af menneskets natur, som simpelthen er umuligt at forstå. Det er ikke typisk opførsel for en mand (eller hvis en kvinde skulle fremsende det samme af sine nedre dele uden at være opfordret til det).

Det er grænseoverskridende – og det er ulovligt!

Der er ingen god forklaring på, hvorfor nogle mennesker har behov for at overskride andres grænser. Andet end at det er en form for overgreb, og det er ikke lovligt, hvilket Regeringen støtter. Jeg har læst rigtigt meget om emnet inklusiv digitale sexkrænkelser (hævnporno), og der er ikke rigtigt noget godt svar på hvorfor.

Så hvis du på nogen måde kan skubbe til side, at du har brug for en forklaring og i stedet blot konstaterer, at dine grænser er blevet overskredet, og at du ikke vil finde dig i det, så er du nået langt.

Det her kan du gøre

Tag et billede/screenshot af det fremsendte dick pic samt gå ind på selve profilens billede og tag et billede/screenshot her også. Således at du har alle relevante oplysninger til politiet.

Dette link fra politiet skal du bruge, hvis du er under 18 år: Seksuelle overgreb børn

Dette link fra politiet skal du bruge, hvis du er over 18 år: Seksuelle overgreb

Du kan også anmelde via en almindelig e-mailadresse, borger.dk eller e-boks, hvis du synes, at det andet er for besværligt eller du er usikker på, at din anmeldelse kommer igennem. Du kan finde de forskellige politikredses mailadresser her: sikre mail til politiet.

Læs alt igennem på politiets side, så du er sikker på, at du får så meget som muligt med og gør det så let som muligt for politiet. Undgå at slette noget inden, at det er aftalt med politiet.

Mit håb er, at du virkelig vil gøre dig selv og alle andre den tjeneste at melde det hver eneste gang, således at ham der nu sender dick pics ikke pludseligt sidder og laver større og mere alvorlige krænkelser og så for i det hele taget for at få antallet af dick pics minimeret kraftigt samt at hjælpe politiet til at kende omfanget af dick pics. Jeg har set emnet oppe hver dag de sidste mange uger.

Opfordringer om andre metoder

Jeg læser jævnligt opfordringer om andre metoder til at få udryddet det her problem. Til det kan jeg kun sige, at jeg forstår godt synspunkterne, og at det ville være så meget nemmere. Det er også bare hammerulovligt, så lad være. Gør det rigtigt, så der er større sandsynlighed for, at vedkommende virkelig føler sig som en overgrebsmand og ikke en helt blandt kriminelle samt rent faktisk får sin straf.

Forældre

Er du forældre og læser med her, så tag en snak med dine børn om hele problematikken og lær dem, at det skal anmeldes til politiet og ikke spredes i diverse debatforaer på Facebook og andre steder, hvor de risikerer selv at få en straf.
Jeg ser desværre ofte, at de ældre og mere gode til at snakke for sig lokker med de, der er yngre og lettere at lokke. Så hjælp dit barn både mod overgrebsmanden og dem der ellers forsøger at manipulere.

Er du stadig i tvivl?

Er du altid velkommen til at kontante mig på mobil 42 80 98 98.
Lige nu tilbyder jeg 30 minutters sagsgennemgang mod forevisning af gyldigt studiekort til en værdi af kroner 350,00.

Ellers håber jeg, at du aldrig bliver udsat for ovenstående og i modsat fald, at du ikke tager skylden på dig. Få det i stedet ud af verden hurtigst muligt ved at handle.

Rigtig god weekend.

PS: Hvis du virkelig er så ked af det her, at du har svært ved at give slip på det, så er det min erfaring, at det vil hjælpe at tale med en voksen, som du har tillid til, således at du ikke går og brænder inde med, at det er sket og derfor får det værre og værre med dig selv. Det er vigtigt, at du får det sagt, selvom det kan være svært. Jeg kan her anbefale, hvis du ikke har andre voksne, du har tillid til, at kontakte Børnetelefonen.

PSS: Det er muligt, at du har brug for at tale med en voksen mange gange og også græde samt gå lange ture eller gøre noget andet med din krop. Det vil jeg foreslå, at du gør, indtil du ikke har brug for det mere.

Marianne Venø
Cand. jur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 Shares
Share17
+1
Pin
Tweet
Share